Napjainkban már nem igazán létezik olyan alapanyag, amiből ne készülne kád vagy zuhanytálca. Ez persze jó is, meg nem is, hiszen mindenki kiválaszthatja a saját ízléséhez és anyagi lehetőségeihez illő kádat, viszont éppen ezáltal a minőségi különbözőségek is óriásiak.

Azt hiszem, nem túlzok, ha azt állítom, hogy mindenki tartós és szép fürdőszobát szeretne, és nyilvánvalóan kádat sem két évre veszünk magunknak.

A legtartósabb az lenne, ha az évtizedekkel ezelőtt jól bevált öntöttvas kádak jönnének vissza, ám azoknak a súlya hagyott némi kívánnivalót maga után. Éppen ezt fejlesztette ki számunkra a Kaldewei, tartós Kaldewei kád acélból, jóval kisebb súllyal, mint az öntöttvas.

Régen az öntöttvas kádak ugyan tartósak voltak, de a mozgatásnál, beépítésnél (továbbá a gyártásnál) óriási problémákat okozott az a közel 100 kg, amit egy ilyen kád nyomott.

Az üvegzománcozott acélkád mindazt a tartósságot és esztétikumot nyújtja, amit a régi öntöttvas kádak, csak jóval könnyebb szállítani és beépíteni.

Az sem egy utolsó szempont, hogy az esztétikum tartóssága is jóval nagyobb élettartamra rúg. Mit is értünk ez alatt?

A régi öntöttvas kádak felülete jellemzően csak az első néhány évben volt ugyanolyan szép, mint újkorában. Egy idő után elkezdett a felületük mattá válni, ami minden eltelt évvel egyre fokozódott. Ennek oka a gyártási technológiában rejlett, ami akkoriban még igencsak elmaradt a mostani lehetőségektől. A felület beégetésekor szemmel nem látható zárványok kerültek a zománcba, amik idővel felszakadtak, majd minden egyes tisztítással romlott az állapot.

Ezt a problémát a Kaldewei mára megoldotta. Tehát, ugyanúgy élvezhetjük a régi öntöttvas kádak minőségét, ám most már sokkal könnyebb és maradandóbb minőségben. A minőséggel kapcsolatban a 30 év garancia magáért beszél.

A cikk második része a Kaldewei kád előnyeiről, valamint az ezzel kapcsolatos gyakori kérdésekről fog szólni. Érdemes két nap múlva visszatérni a blogra.

Jelenleg a Kaldewei kád jelentős kedvezménnyel megvásárolható a Dominó Kft. bemutatótermében. Érdemes most azonnal felvenni a kapcsolatot, nehogy lemaradj róla. Itt éred el a Dominó Kft. munkatársait: Dominó Kapcsolat