A csempéhez hasonlóan a konyhabútor és a szerelvények is olyan darabok, melyek maradandóak, hosszú időre szólnak, ezért nagy odafigyeléssel kell kiválasztani ezeket.

Konyhabútor tekintetében fontos az anyag kiválasztása. Érdemes olyan alapanyagból készült konyhabútor mellett dönteni, ami ellenáll a karcolásnak és a foltoknak. Különösen akkor nagyon fontos ez, ha gyermekek vannak a családban. Ilyen esetben még erősebb igénybevételnek van kitéve a konyhabútor.

Konyhabútor és szerelvények

A stílus és a szín kiválasztása során vegyük figyelembe a többi összetevőt. Legyen a konyha egységes és harmonikus, valamint illeszkedjen a lakás többi részéhez is.

Válasszunk stílusos konyhai székeket. Többet számít, mint gondolnánk. Óriási mértékben képes feldobni a konyhát, ám ellenkező hatást is el tudunk érni, ha a székek nem illeszkednek a konyha stílusához.

Ha gyakori a vendégeskedés, akkor olyan ebédlőasztalt válasszunk, ami egy-két mozdulattal nagyobbá, illetve kisebbé alakítható.

A régi konyhai padok ismét reneszánszukat élik. Csak akkor érdemes ilyet választani, ha az illik a konyha stílusához. Egy minimalista vagy egy csupa fém és üveg konyhába nem igazán illik egy régies konyhai pad. Amennyiben úgy döntünk, hogy a konyhai pad megfelelő választás lesz, akkor olyat válasszunk, aminek az ülése alatt tároló rész van. A plusz pakolófelület mindig jól jön.

Napjainkban a konyhai szigetek egyre népszerűbbek. Erről bővebben a következő írásban lesz szó. Itt most csak annyit, hogy ha a konyha mérete nem igazán megfelelő egy konyhai sziget kialakításához, akkor választhatunk mobil konyhaszigetet, ami mozgatható. Természetesen ez is helyet igényel, de egy közepes méretű konyhában könnyebben megoldható az elhelyezése, mint egy beépített, fix konyhai szigeté.

Konyhai szerelvények

A szerelvények elképesztő módon meghatározzák egy helyiség stílusát, mint ahogy erről már szó esett a fürdőszobákkal kapcsolatban is.

A legújabb fürdőszobai trendek a konyhákra is egyre jellemzőbbek. Az utóbbi időben ide is utat talált magának a sárgaréz és az aranyszín. Arra azonban nagyon ügyeljünk, hogy csak akkor válasszunk sárgaréz csaptelepet és egyéb szerelvényeket, ha az illik a konyha stílusához.

Olykor előfordul, hogy szeretnénk megújítani konyhánkat, de nem szeretnénk teljes felújítást. A szerelvények kicserélése ehhez nagyon jó alapot adhat, hiszen egészen új érzést generál. Nem lehet azonban eleget hangsúlyozni, hogy a szerelvények tényleg feleljenek meg a ház stílusának és életkorának.

Szerelvények tekintetében minden segítséget megkapsz a Dominó bemutatótermében.

Dominó Kft.

Cím: 6000 Kecskemét, Mindszenti Krt. 12.

Telefon: 06 76 501 475

Forrás: Expressen.se