Napjainkban nagy divat a konyhasziget kialakítása, lassan átveszik a nappali szerepét.

Konyhasziget

Régebben a konyhasziget szerepe kizárólag az volt, hogy megnövelje a munkafelületet a konyhában. Mára azonban egy központi hellyé vált, szinte átvette a nappali funkcióját. Olyan fókuszpont lett, ahol a gyerekek tanulnak, játszanak, ahol az egész család helyet kap mindennapos tevékenységéhez.

Konyhasziget mérete

A konyhasziget minél nagyobb, annál jobb. Ez azonban nagy helyet igényel. Elsősorban nyitott konyhákba ajánlott, mintegy összekötő kapocsként a nappalival.

Konyhasziget

A méretekkel kapcsolatban azonban nem érdemes túlzásba esni. Ha nagyon nagy konyhaszigetet tervezünk, akkor ebben az esetben toldásra lesz szükség a munkalapon, amit sokan nem szeretnek. Ezzel el is jutottunk a munkalapok alapanyagához, amit érdemes alaposan végiggondolni.

Konyhasziget

Mielőtt egyértelműen kijelentenénk, hogy kizárólag a márvány jöhet szóba, gondoljuk át, hogy az milyen karbantartást igényel. Egy konyhasziget állandó külső behatásoknak van kitéve, ezért nem árt, ha könnyen kezelhető a felület. A márvány erre nem igazán alkalmas.

Konyhasziget

Az utóbbi időben éppen ezért vált ennyire népszerűvé egy kompakt felületű anyag, ami üveg, porcelán és kvarc ötvözete. Ez visszaadja a márvány szépségét, viszont jóval praktikusabb.

Mosogató

Ha már a konyhasziget mellett döntünk, akkor nézzük meg a legutóbbi trendeket.

Konyhasziget

A konyhasziget mosogatói mára „egyesültek”. A megosztott mosogatót ma már nem igazán kedvelik az emberek, ezért leginkább a nagy, osztatlan mosogatómedencék a divatosak, melyek alapanyaga rozsdamentes acél vagy porcelán.

A konyhasziget színei

A konyhasziget kialakítása során sokakban fellángol az önkifejezés érzése, és olykor kissé vad elképzelések is szárnyra kapnak.

Konyhasziget

Itt is lényeges azonban, hogy a konyhasziget illeszkedjen a konyha, valamint az egész lakás stílusához. Inkább válasszunk visszafogottabb színeket és mintákat, mint hogy disszonancia legyen a végeredmény.

Legjobb, ha a fát választjuk alapanyagként, illetve maradunk a semleges színeknél.

Bár napjainkban a konyhaszigetek tekintetében a kék egy trendi szín, érdemes átgondolni, hogy egy-két év múlva is ugyanúgy fog-e tetszeni, mint most.

Inspirációért látogass el a Dominó Kft. bemutatótermébe!

Dominó Kft.

Cím: 6000 Kecskemét, Mindszenti Krt. 12.

Telefon: 06 76 501 475

Forrás: Latimes.com