Gyakran érezzük a fürdőszobában a rendezetlenséget, aminek elsődleges oka a rossz tárolás. Hogyan lehetne mégis rendezettebb a fürdőszobánk.

Sokszor hivatkozunk arra, hogy a fürdőszobában nincs elegendő hely a tárolásra, holott egy jobb tárolási módszerrel rengeteg helyet felszabadíthatunk. Alább adunk hat tippet, amit ha kipróbálsz, egészen biztosan rendezettebb lesz a fürdőszobád.

Fürdőszoba tárolás

Nézd át a kozmetikumokat!

Nem árt olykor átnézni a fürdőszobában lévő kozmetikumokat és kiselejtezni azokat. Gondold át, hogy mi az, amit soha nem használsz, és azt dobd ki nyugodtan. Nézd meg a termékek lejárati vagy gyártási dátumát. Tudtad, hogy a szempillaspirál csak fél évig őrzi meg eredeti állagát? A testápolók többsége sem őrzi meg a minőségét 1-2 évnél tovább. Szabadulj meg mindentől, ami nem szükséges vagy már túl régi.

Gondold át, hogy mi való a fürdőszobába!

A fürdőszoba egy olyan hely, ahol a hőmérséklet és a páratartalom folyamatosan változik. Minden olyan dolgot tárolj máshol, aminek a hőmérsékletváltozás és a magas páratartalom nem tesz jót. Ilyenek lehetnek a gyógyszerek, a parfümök, a körömlakkok és egyebek.

Rendezz kategóriák szerint!

A mosdókagyló feletti fürdőszobaszekrény általában nem különösebben nagy. Ha kategóriák szerint pakolunk, úgy könnyebb megtartani a rendszert és a rendetlenséget is elkerülhetjük.

Ha fontos, legyen kézközelben!

Csak azokat a dolgokat tartsd a kezed ügyében, amiket gyakran használsz. Ilyenek lehetnek a szappan, sampon, arclemosó, valamint az egyéb, napi bőrápoláshoz szükséges termékek. Minden másnak keress nyugodtan nehezebben elérhető helyet.

Találj egy helyet a sminknek a fürdőszobán kívül!

A dekorkozmetikumokat általában a fürdőszobában használjuk, mégsem ez a megfelelő hely a tárolásukra. Találj egy olyan helyet, ami megfelelő lehet ezek tárolására. Egy erre kialakított tároló tökéletes lehet, ami ráadásul egyben mozgatható.

Smink tárolása

Alakíts ki új tárolóhelyeket!

Nézd meg alaposan a fürdőszobádat, hátha van olyan hely, ahol újabb polcot vagy szekrényt tudsz elhelyezni. Szánj időt arra, hogy találj egy jó megoldást. Van esetleg hely a mosdó alatt egy tároló elhelyezéséhez? Ha a belmagasság engedi, akár az ajtó fölé is tehetsz egy polcot, ahol tarthatod azokat a holmikat, amiket ritkán használsz és bírják a fürdőszoba klímáját.

Forrás: Skonahem.com

Képek forrása: Tamirajarrel.com, Aspenbad.se